BN Johor Bentang Manifesto April Ini

Ditulis pada : 03-03-2018

PASIR GUDANG, 2 Mac – Barisan Nasional (BN) Johor akan mengumumkan manifesto bagi pilihanraya umum (PRU) ke-14 April ini.

Pengerusinya, Dato’ Mohamed Khaled Nordin, berkata, manifesto berkenaan akan menekankan lima agenda utama selain memberi fokus kepada tiga golongan sasar iaitu, wanita, Orang Kelainan Upaya (OKU) dan Orang Muda Johor (OMJ).

Beliau, yang juga Menteri Besar Johor, berkata salah satu daripada agenda manifesto berkenaan adalah kesejahteraan ekonomi.

“Nanti kita akan bentangkan awal April, dan salah satu daripada perkara yang kita tekankan ialah pertama, ekonomi yang sejahtera.

“Kita punya agenda ekonomi yang jelas dan pada masa yang sama bertujuan untuk membawa kesejahteraan kepada rakyat.

“Dalam ekonomi sejahtera itu, fokus utama ialah untuk menangani kos sara hidup rakyat,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas menyampaikan bantuan barangan keperluan asas kepada 245 penerima program Mykasih Smart Food Program Yayasan Pasir Gudang di Dewan Serbaguna Masai di sini.

Program kerjasama anjuran Yayasan Pasir Gudang dan Yayasan Mykasih itu bertujuan membantu golongan yang kurang berkemampuan di kawasan Pasir Gudang.

Melalui program itu, penerima bantuan akan menerima kemudahan pembelian barangan keperluan asas sebanyak RM80 sebulan hanya mengggunakan kad pengenalan selama setahun.

Hadir sama pada majlis itu ialah Ahli Pemegang Amanah Mykasih Foundation, Datuk Yaacob Amin dan Yang Dipertua Majlis Perbandaran Pasir Gudang, Hasrim Kamal Hashim.

Sumber diambil dari Jauhar